• Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Norden

Norges fiskbajs kan bli el för 600 000 hushåll enligt ny rapport

Energi för 600 000 hushåll och fosforgödning som täcker hela det svenska jordbrukets behov varje år. Så mycket kan utvinnas ur det slam som i dag spolas ut i havet från Norges laxodlingar, tack vare ny teknik – betydligt mer än tidigare känt. Det framgår av en ny rapport som konsultbolaget PwC tagit fram på uppdrag av bland andra miljöföretaget Ragn-Sells.

Hittills har slammet, som bildas av fiskarnas avföring och foderrester, spolats ut i havet. Med den nya tekniken i Havbruk-projektet där Ragn-Sells deltar samlas i stället två tredjedelar av slammet in i en kåpa under nätkassarna.

Läs hela artikeln på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.