• Avfall och återvinning
  • Elnät och energilagring
  • Transporter
  • Sverige

Deras affärsidé: Fördubbla elbilsbatteriets livslängd genom ”rätt tänk”

Genom att tänka rätt från början kan man dubblera elbilsbatteriernas livslängd. Det menar Volvo-veteranerna Thien Laubeck och Mattias Näslund på startupen Actrify, som nyligen blivit en del av start-up-plattformen Vinngroup.

Företaget arbetar med allt från laddning, elektrifiering och batteriteknik, hela vägen från cell, modul och batteripack, till återvinning där råmaterialet används i nya batterier. I grund och botten handlar det om att maximera livslängden på batterier – oavsett om de sitter i ett fordon, en tung maskin eller i en fastighet.

Läs hela artikeln på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.