• Transporter
  • Europa

Fyra av fem europeiska transportföretag vill byta till el-fordonsflotta

Drygt fyra av fem europeiska transportföretag är villiga att byta ut sina lastbilar mot en mer hållbar fordonsflotta. Men oron över el-lastbilarnas räckvidd och landets bristande laddinfrastruktur står ofta i vägen, enligt en studie av it-bolaget Addsecure.

Bild: Einride

Hela 83 procent av europeiska transportföretag är villiga att gå från dieseldrift till elfordon eller alternativa bränslen som vätgas, eller bådadera om förhållandena tillåter. Det enligt en studie gjord av svenska it-bolaget Addsecure, som bland annat kopplar upp fordonsflottor för att optimera resurshantering åt 5.000 kunder.

Läs artikeln på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.