• Transporter
  • Norden

Elbilar nobbas på färjesträcka: ”Risk för explosion”

Elbilar förbjuds på fartygen som trafikerar Bergen–Kirkenäs i Norge. Risken för elbilsbrand är för stor, anser det norska rederiet Havila Kystruten som därför sätter stopp för eldrivna bilar på sina fartyg.

”En elbilsbrand blir väldigt het, det finns risk för att explosion och giftiga gaser kommer att släppas ut. Det kan innebära att man måste evakuera fartyget omedelbart och i värsta fall kan man få ett totalt haveri av fartyget, kommenterar Lasse A. Vangstein, kommunikationsansvarig på Havila Kystruten, till norska NRK.

Läs hela artikeln på di.se Länk till annan webbplats.

Flera nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.