• Avancerade material
  • Resurser och miljö
  • Sverige

Stora ingenjörspriset Innovation 2022: CBH-team får pris för miljövänliga sanitetsprodukter

”Med hjälp av idogt systematiskt arbete (har de) förverkligat en produkt som har stor potential att göra det möjligt för många människor att minska sitt klimatavtryck och använda en miljövänlig och cirkulär produkt med bibehållen kvalitet." Så lydde juryns motivering när Antonio Capezza och hans team på startup:en SaniSOLE fick Stora ingenjörspriset Innovation 2022.

– Idén bakom SaniSOLE är att använda biopolymerer från biomassa för att tillverka säkra engångsprodukter som till exempel sanitetsbindor. Med vår teknologi kan vi få nedbrytbara produkter som är miljövänliga och fria från mikroplaster, säger Antonio Capezza.

Läs hela artikeln på kth.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.