• Förnybar energi
  • Sverige

Sverige nära ny kärnkraft – hemliga samarbeten pågår

Intresset för ny kärnkraft i Sverige är stort från politiker, företag, regioner och kommuner, berättar tre tunga internationella SMR-bolag för TN. Rolls Royce avslöjar att det redan pågår omfattande planer med flera svenska aktörer. ”Sverige kan ha SMR:er i drift 2031”, säger Tuomo Huttunen på Rolls Royce SMR.

Bild: Kärnfull next

Brittiska Rolls Royce har gjort en storsatsning på SMR-kärnkraft och nu pågår seriösa samtal med flera aktörer i Sverige. Nya reaktorer kan vara på plats så tidigt som 2031 så länge politiken inte stretar emot och att licenseringen inte drar ut på tiden.

Läs hela artikeln på Tidningen Näringsliv, tn.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.