• Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Norden

De skapar supereffektivt protein utan djur eller land

Finska Solar Foods odlar protein som varken kräver landareal eller djuruppfödning, bara koldioxid och förnybar energi. Nu pågår bygget av bolagets nya fabrik, Factory O1, som ska stå klar 2024 utanför Helsingfors.

Foto: Solar Foods

”Vi matar mikroben som du matar en växt, men istället för att vattna och gödsla, använder vi luft och förnybar el. Med vår nuvarande process är energikonverteringen 20 gånger effektivare än fotosyntes och 200 gånger effektivare än kött”, säger Pasi Vainikka, medgrundare och vd för Solar Foods.

Läs hela artikeln på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.