• Förnybar energi
  • Sverige

H2 Green Steel: ”Vi måste producera mer el”

Utan mycket hög utbyggnadstakt av elförsörjningen kan det fossilfria stålverket H2 Green Steel få stora problem. Nu överväger bolaget att bygga egen vindkraft nära den planerade fabriken. Men det kommer inte att räcka.

Foto: SSAB

En av de stora svenska satsningarna som vuxit fram de senaste åren är den på fossilfritt stål. Tekniken skulle avsevärt sänka koldioxidutsläppen från stålindustrin. Men det är inte bara tillstånd för fabriken som krävs, utan också el. Så mycket att det motsvarar vad halva Sverige förbrukar i dag.

Läs hela artikeln på dagensps.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.