• Avfall och återvinning
 • Elnät och energilagring
 • Förnybar energi
 • Resurser och miljö
 • Sverige
 • Norden
 • Europa
 • Afrika
 • Asien
 • Nordamerika
 • Sydamerika
 • Oceanien

Rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning

För att stödja övergången till ett fossilfritt samhälle behöver världen mineraler. Men enligt en ny rapport från forskningsinstitutet Sintef kan efterfrågan på mineraler minskas med upp till 58 procent med hjälp av nya tekniker och cirkulära metoder.

Därmed skulle eventuella flaskhalsar i mineralförsörjningen kunna förhindras, samtidigt som ny miljöskadlig gruvindustri på djuphavens botten skulle kunna undvikas. Rapporten har tagits fram på uppdrag av WWF, Världsnaturfonden.

Läs mer om rapporten på recyclingnet.se Länk till annan webbplats.

Flera nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.