• Resurser och miljö
  • Sverige

Volta Greentech backas av livsmedelsjättarna – bygger ny algfabrik

Utsläppen från kossors rapar och pruttar är ett stort miljöproblem. Ungefär 5 procent av utsläppen av växthusgaser kommer ifrån den källan. Men det svenska bolaget Volta greentech har hittat en lösning på det här problemet. Genom att ge djuren ett algtillskott i fodret kan utsläppen minska med upp till 90 procent.

Under sommaren har en pilotstudie genomförts som visar att metoden fungerar och nu laddar bolaget för att bygga en ny algfabrik. För att kunna göra det tar de in 20 miljoner från Axel Johnsons investeringsgren Novax, Konsumentföreningen i Stockholm och livsmedelsföretaget Protos.

Läs nyheten på breakit.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.