• Resurser och miljö
  • Transporter
  • Sverige

Volvo först ut med att leverera ellastbilar med fossilfritt stål

I september i år startade Volvo Lastvagnar, som den första globala lastbilstillverkaren, serieproduktion av tunga elektriska lastbilar som klarar en totalvikt på 44 ton. Några av de eldrivna lastbilarna kommer också att vara de första lastbilarna i världen som byggs med fossilfritt stål.

Foto: Volvo

Det fossilfria stålet från SSAB tillverkas med hjälp av fossilfri el och vätgas. Bland kunderna som kommer att ha fossilfritt stål i några av sina elektriska lastbilar finns Amazon, DFDS och Unilever.

Läs hela artikeln på industrinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.