• Avancerade material
  • Avfall och återvinning
  • Byggnader och infrastruktur
  • Elnät och energilagring
  • Resurser och miljö
  • Vatten och avlopp
  • Sverige

34 nya projekt får finansiering via RE:Source

Intresset för forskning och innovation om hållbar materialanvändning växer. 150 ansökningar kom in till RE:Source och den ursprungliga budgeten på 45 miljoner kronor i stöd har utökats till drygt 70 miljoner kronor.

Projekten handlar om alltifrån resurseffektivitet i byggsektorn till cirkulära flöden av exempelvis möbler och batterier. Några projekt ska bidra till ökad återvinning av textiler, ta tillvara ämnen i slam eller att minska mängden farliga ämnen i material.

Se hela artikeln på resource-sip.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.