• Transporter
  • Sverige

Nu rullar 562 svenska lastbilar på flytande biogas!

Utvecklingen för flytande biogas till tunga vägtransporter pekar rakt uppåt. Antalet fordon har ökat de kraftigt de senaste åren från en handfull lastbilar till att under hösten nå 562 registrerade svenska lastbilar.

Genom riktade stöd och aktiviteter för investeringar i nya fordon har fler och fler åkerier stöttats att ta klivet och investera i lastbilar som tankar flytande biogas. Samtidigt har antalet tankställen hängt med i ökningen för att möta efterfrågan, vilket är en nyckelfaktor för att förklara den positiva utvecklingen.

Läs hela nyheten på energigas.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.