• Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Fjärrvärme och fjärrkyla
  • Förnybar energi
  • Transporter
  • Sverige

Energitunga företag mer ambitiösa än riksdagen i klimatfrågan

En rapport från Hagainitiativet visar att tjugo företag i Sverige står för 30 procent av utsläppen. De har också visat sig ha större ambitioner gällande klimatet jämför med beslut som skapats av riksdag och regering.

Foto: SSAB

Flera av de 20 företagen som medverkar i rapporten har för mål att komma ner till noll, eller nästan noll, koldioxidutsläpp betydligt tidigare än 2045 – vilket är Sveriges nationella mål om klimatneutralitet.

Läs hela artikeln på recyclingnet.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.