• Elnät och energilagring
  • Transporter
  • Nordamerika

Nasas nya ”superbatteri” kan revolutionera elflyget

Forskarvärlden jobbar intensivt med att utveckla elektriska flygplan. Nu har Nasa gjort ett genombrott och uppfunnit ett helt nytt lättviktsbatteri som förändrar förutsättningarna markant. Det rapporterar flera internationella medier.

Foto: Heart Aerospace

"Den nya designen minskar inte bara vikten på batteriet med 30 till 40 procent. Den tillåter oss också att dubbla och till och med tredubbla den energi som kan lagras. Det överträffar med råge litium-batteriernas kapacitet som i dag anses vara bäst i klassen."

Läs hela artikeln på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.