• Elnät och energilagring
  • Transporter
  • Sverige

Flexibla laddstationer optimerar användningen av elnätet

Att bygga ut laddstationer kan ta extra lång tid i områden med effektutmaningar. Nu har Vattenfall dragit igång ett utvecklingsprojekt vid Riksgränsen för att se hur områden med för låg kapacitet i elnätet ändå ska kunna erbjuda snabbladdning av elbilar.

I projektet ska man testa och utvärdera tekniska metoder för flexibla anslutningar för snabbladdning av elbilar när elnätet inte har tillgänglig kapacitet för att bibehålla spänningsnivån. Därför är Riksgränsen en bra plats att testa den nya tekniken.

Läs nyheten på energi.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.