• Transporter
  • Europa

Ny rekordsträcka med vätgaståg

Utvecklingen med vätgastågtekniken går framåt – nyligen nåddes ännu ett rekord i form av lång sträcka på bara en tankning. Förhoppningen är att kunna nå klimatneutralitet genom vätgastågen, men framställningen av vätgas är fortfarande till övervägande del fossilbaserad.

Tåg har generellt sett en relativt liten klimatpåverkan i jämförelse med andra transportslag. I synnerhet gäller det tåg i länder som Sverige där energimixen till stor del består av förnybar energi. På kontinenten är emellertid tåg drivna med diesellok fortfarande ett stort problem.

Läs nyheten på supermiljobloggen.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.