• Förnybar energi
  • Nordamerika

Miljardären allt rikare på billig solenergi

Den amerikanske miljardären Hayes Barnard vill få allt fler att installera billig solenergi. Samtidigt som han vill hjälpa till att rädda planeten har fintech-entreprenören blivit en av USA:s rikaste.

GoodLeap är nu marknadsledande och finansierar 28 procent av alla solcellsinstallationer i hemmet över hela USA, där bolaget delar ut runt en miljard dollar i lån varje månad till husägare. Marknaden har en ljus framtid eftersom enbart fyra procent av alla hushållen än så länge har installerat solenergi – och därmed kan växa obehindrat.

Läs hela artikeln på dagensps.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.