• Avfall och återvinning
  • Resurser och miljö
  • Sverige

Från bryggerirest till limråvara?

Uttjänt jäst som uppstår som en restprodukt vid ölbryggning ska testas som basråvara för tillverkning av lim. Det biobaserade limmet kan användas för en rad applikationer, bland annat förpackningar av wellpapp.

Bild: Northvolt

Detta är kärnan i ett nytt forskningsprojekt inom BioInnovation – en gemensam satsning på strategisk utveckling av Vinnova, Formas och Energimyndigheten. Bakom projektet står RISE Research Institutes of Sweden tillsammans med en kvintett aktörer i värdekedjan för biobaserat lim: Spendrups Bryggeri, Ragn-Sells Recycling, Akzo Nobel Adhesives, Byggelit och DS Smith Packaging Sweden.

Läs hela artikeln på recyclingnet.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.