• Förnybar energi
  • Sverige

RES och Modvion i samarbete kring vindkraftverk i trä

RES har tecknat en avsiktsförklaring med Modvion om att använda Modvions vindkraftverk i trä i framtida vindkraftparker. Samarbetet säkerställer att RES-utvecklade vindkraftparker blir några av de mest hållbara i världen. Avtalet beskriver en framtida order på Modvion-torn värd cirka 4 miljarder svenska kronor.

Foto: Modvion

Modvions patenterade innovation är också fördelaktig när det kommer till att bygga höga torn. Laminerat trä är starkare än stål vid samma vikt, så att bygga med trä innebär lättare torn och mindre behov av dyra förstärkningar. Tornen är byggda i moduler som enkelt kan transporteras på vanliga lastbilar på allmänna vägar, utan att vägavstängningar behövs.

Läs hela nyheten på aktuellhallbarhet.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter inom ämnet förnybar energi

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.