• Förnybar energi
  • Sverige

Ingka Investments satsar på svenska havsbaserade vindkraftsprojekt

Ingka Investments, Ingka koncernens investeringsbolag, köper 49 procent av aktierna i tre svenska utvecklingsprojekt för havsbaserad vindkraft av OX2*. Projekten har potential att tillsammans nå en installerad kapacitet om 9 000 MW. Priset är 58 miljoner euro.

De tre vindkraftsprojekten är Galatea-Galene i havet utanför Halland, Triton i Östersjön utanför svenska sydkusten och Aurora mellan Öland och Gotland. Väl i drift skulle de tre projekten tillsammans ha potential att producera upp till 38 TWh, vilket motsvarar mer än 25 procent av den el som förbrukades i Sverige under 2021.

Läs hela artikeln på vindkraftsnyheter.se Länk till annan webbplats.

*Transaktionen är föremål för sedvanlig konkurrensprövning och förväntas slutföras inom två månader.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.