• Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Sverige

H2 Green Steel i samarbete med Statkraft

I detta nya kraftköpsavtal med Statkraft säkerställer H2 Green Steel en långsiktig årlig leverans av förnybar el producerad under perioden 2026–2032. I leveransen ingår ursprungsgarantier för förnybar energi, hämtade från Statkrafts vattenkraftverk i norra Sverige.

I den första fasen kommer H2 Green Steel att producera 2,5 miljoner ton grönt stål årligen. För att kunna leverera grönt stål till europeiska kunder behövs en stor mängd förnybar el. En viktig byggsten är nu på plats när H2 Green Steel samarbetar med Statkraft, Europas största producent av förnybar energi för elförsörjning.

Läs artikeln på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.