• Avfall och återvinning
  • Byggnader och infrastruktur
  • Sverige

Nya framtidstekniken prisas i Di:s Impact Summit

Inspirerande pionjärer som adresserar en global utmaning på ett nytt sätt. Det fick juryn att kora Elonroad och deras teknik för elektrifiering av vägar till vinnare i Di:s pitchtävling Impact Summit.

Bild: Elonroad

Elonroads huvudsakliga affärsidé är att utveckla och sälja laddinfrastruktur för elfordon via en form av räls i marken, så att bilar, bussar och lastbilar kan ladda medan de kör. På så vis minskar behovet av stationära laddstationer samtidigt som fordonsbatterierna, som är en miljöbov, kan krympa betydligt.

Läs artikeln på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.