Search

Hållbart byggande

Svenska byggföretag ligger långt framme inom grönt byggande och hållbar infrastruktur. Särskilt framgångsrika har företagen varit inom träbyggnation och resurssnåla boendelösningar som exempelvis passiva hus.

Varje år flyttar cirka 50 miljoner människor till städer runt om i världen. Städerna lockar med möjligheter till utbildning, arbete och utveckling. Effektiv stadsplanering är något som efterfrågas allt mer i världens alla hörn och Sverige har under en lång tid jobbat med både tekniklösningar och tjänster inom hållbar infrastruktur.

Hållbar stadsutveckling på svenskt sätt

Utveckling av hållbara stadsdelar och regioner ställer stora krav på planering av infrastruktur. Innovativa tekniklösningar inom hållbart byggande kan vara energi- och vatteneffektivitet, värme och kyla, förnybara material och god inomhusmiljö, som alla måste fungera i harmoni med varandra.

Svenska företag har drivit en rad framgångsrika projekt som exempelvis Västra hamnen i Malmölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Gårdsten i Göteborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hammarby Sjöstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Norra Djurgårdsstaden i Stockholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allt fler länder efterfrågar idag den svenska modellen för hållbar stadsplanering. För att möjliggöra export behövs det systemlösningar där flera företag går ihop och erbjuder ett samlat koncept. Därför har Business Sweden i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting tagit fram konceptet Symbiocitylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Letar du efter företag inom detta område?

Här hittar du företaglänk till annan webbplats inom gröna byggnader och hållbar infrastruktur.

Hitta företag inom valt miljöteknikområde

Här kan du hitta alla våra svenska miljöteknikföretag filtrerade under olika områden.

Byt till önskat miljöteknik-område med rullgardinsmenyn.

Tryck på Välj.

Grafisk kartbild över Sverige.

Boka ett studiebesök

EnviroSwedens website

Enviroswedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du boka besök på olika miljöteknik-
anläggningar i hela landet.

Vad är Symbiocity?

SymbioCitys website

Symbiocitylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster marknadsför svenskt kunnande inom hållbar stadsutveckling internationellt.