Search

Hållbara material

Sverige har världsledande företag inom material-, tillverkning- och förpackningsindustrin. Den expertis som kommer från dessa områden har skapat en innovativ miljö för många nya teknikföretag.

Klimatförändringar, miljögifter och stigande oljepriser är starka drivkrafter för att utveckla moderna material som kommer från naturliga och förnybara resurser.

Fossiloberoende till 2030

Hållbar Kemi 2030länk till annan webbplats är ett viktigt initiativ där en grupp ledande kemiföretag deltar i ett samarbete, där den gemensamma ambitionen är att öka produktionen av hållbara produkter och uppnå fossiloberoende till 2030. Målet är också att skapa ett internationellt forskningscentrum för att utveckla nya metoder, produkter och bränslen.

Starka synergier med skogsindustrin

Det goda samspelet mellan kemisindustrin och Sveriges starka skogsindustri är avgörande faktorer för att utveckla framgångsrika biobaserade kemikalier och hållbara material. Sverige är därmed unikt lämpat att leda utvecklingen inom biobaserade produkter, grön kemi och avancerade material.

Letar du efter företag inom detta område?

Här hittar du företaglänk till annan webbplats inom avancerade material och hållbar kemi.

Hitta företag inom valt miljöteknikområde

Här kan du hitta alla våra svenska miljöteknikföretag filtrerade under olika områden.

Byt till önskat miljöteknik-område med rullgardinsmenyn.

Tryck på Välj.

Grafisk kartbild över Sverige.

Boka ett studiebesök

EnviroSwedens website

Enviroswedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du boka besök på olika miljöteknik-
anläggningar i hela landet.

Vad är Symbiocity?

SymbioCitys website

Symbiocitylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster marknadsför svenskt kunnande inom hållbar stadsutveckling internationellt.