Search

Revolutionerande teknik producerar värme och kyla

Grafik över Climatewell's termiska värmepumpskomponent.

Ungefär en femtedel av världens energiförbrukning går åt till att producera värme och kyla, varav en stor del kommer från fossila bränslen. Tekniken från Climatewell kräver varken fossil energi eller elektricitet och kan bidra till att lösa globala miljöproblem.

Det svenska företaget Climatewell har utvecklat en ny teknisk lösning: en termisk värmepumpskomponent som minskar utsläppen av koldioxid eftersom komponenten varken kräver fossil energi eller elektricitet. Tekniken bidrar till att sänka kostnaderna för både dem som vill värma och kyla sin fastighet.

Prisad för unik teknik

Den nya tekniken kan användas i många olika applikationer och idag fokuserar Climatewell på att ta fram komponenter som integreras i varmvattenberedare, värmepannor och värmedriven luftkonditionering i lastbilar och tunga fordon. Tack vare sin unika teknik har företaget vunnit flera priser, bland annat utmärkelsen Technology Pioneer av organisationen World Economic Forum och General Electric’s globala Ecomagination Award.

Med den senaste innovationen Heatboost, ett komponentpaket som används för att öka energieffektiviteten i varmvattenberedare, har företaget gjort ett tekniskt genombrott. I jämförelse med dagens konventionella gasdrivna varmvattenberedare kan den årliga verkningsgraden fördubblas och därmed upphettningskostnaden halveras.

Konverterar och lagrar energi utan elektricitet

Climatewell har utvecklat och patenterat en absorptionsteknologi som konverterar och lagrar energi till värme och kyla, utan att behöva använda elektricitet. Med stöd från Tillväxtverket introduceras Heatboost, ett komponentpaket som används för att öka effektiviteten i varmvattenberedare, på marknaden i Argentina och Brasilien.

Ladda ner faktablad

Bild på framsidan av Climatewell's folder.

Climatewell - ladda hemPDF och skriv ut faktabladet.

Vill du veta mer om Climatewell?

Besök deras webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer info och kontaktuppgifter.