Search

Välkommen till nya Swedish Cleantech

Bild på den nya responsiva sajten.

Webbplatsen Swedish Cleantech är responsiv och anpassar sig efter datorskärmar, läsplattor och smarta telefoner. Foto: Tillväxtverket.

Swedish Cleantech är en sajt för svenska miljöteknik-företag. Här samlas för första gången information om finansiering och rådgivning på ett enda ställe.

Det finns många offentliga aktörer som arbetar med rådgivning, finansiering och andra insatser för miljöteknikföretag. Tidigare har information om dessa insatser inte varit samlad på ett ställe.

Rådgivnings- och finansieringsguide

Nu har Tillväxtverket inom ramen för Regeringens miljöteknikstrategi utvecklat webbplatsen Swedish Cleantech och lanserar en rådgivnings- och finansieringsguide riktad till miljöteknikföretag som vill utvecklas och växa. På webbplatsen kan miljöteknikföretag se vilka stöd, lån och riskkapital som finns att söka samt få information om rådgivning för affärsutveckling och internationalisering. Här på sajten finns dessutom ett företagsregister med flertalet av de svenska miljöteknikföretagen.

Den officiella affärsplattformen

Swedish Cleantech är den officiella affärsplattformen för svenska miljöteknikföretag. Sajten bygger på samverkan mellan ett tiotal myndigheter, bransch- och intresseorganisationer samt regionala miljöteknikaktörer.

– Det globala intresset för energi- och miljöteknik ökar och på tillväxtmarknader är behovet av teknik för hållbar utveckling stort. När information och rådgivning blir mer tillgänglig kan miljöföretagen stärka sin konkurrenskraft, säger Gunilla Nordlöf, Tillväxtverkets generaldirektör.


Läs hela pressmeddelandet.

Cecilia Ankarstig

Cecilia Ankarstig, programansvarig. Fotograf: Jeanette Hägglund.

Programansvarig projektledare
Direktnummer: 08-681 92 99