Search

Nordiskt samarbete hjälper miljöteknikföretag

Miljöteknikföretag behöver bättre vägar till internationella marknader. Nu inleds ett nytt samarbete mellan tre nordiska huvudaktörer inom miljöteknik. Syftet är att hjälpa miljöteknikföretag att utveckla sina produkter och tjänster tillsammans med större industriföretag.

Nordic Innovation Accelerator matchar stora industriföretag med innovativa företag på sin webbplats. Genom att komma i kontakt med större industriella aktörer kan miljöteknikföretag i ett tidigt skede fokusera på att anpassa sina innovationer till kundernas behov. Affärer med stora kunder kan också ge värdefulla referenser för de mindre företagen och på så sätt kan de snabbare komma ut på exportmarknaderna.

Stora företag får tillgång till innovativa lösningar genom NIA

Finland, Danmark och Sverige är föregångare inom miljötekniklösningar tack vare systematiska investeringar i FoU och innovationsekosystem. Samtidigt letar stora företag ofta efter nya tekniker och lösningar för att utveckla sin verksamhet. Dessa företag kommer att kunna använda den nya plattformen för att hitta innovativa företag inom miljöteknikområdet.

I det nordiska samarbetet ingår Swedish Cleantech (Sverige), CLEAN (Danmark) och Cleantech Finland. I Sverige genomförs projektet av Tillväxtverket tillsammans med Energimyndigheten och Vinnova för att gemensamt få in fler svenska deltagande företag.

Vill du veta mer?

Läs mer om Nordic Innovation Acceleratorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Registrera ditt företag hos Swedish Cleantech.

Har du frågor?

Kontakta

Arash Sangari, Swedish Cleantech

Skicka e-post