Search

Danmark vinner Nordic Cleantech Open-finalen 2016

Från vänster: Matilde Jakobsen, Filipe Leal (Fresh.Land), Gustav Erik Skands (SBT Aquatech), Sam Manaberi (TRINE). Foto: Cleantech Scandinavia

Vinnarna i Cleantech Scandinavias startuptävling Nordic Cleantech Open 2015/16 korades 18 maj på galamiddagen vid Cleantech Capital Day i Malmö. Danmark vinner första pris i Nordic Cleantech Open för andra året i rad, andra priset går till ett Svenskt företag medan även tredje priset går till Danmark.

Tävlingens vinnare

Vinnaren i Nordic Cleantech Open är företaget Fresh.Land. Företaget har digitaliserat livsmedelsförsörjningskedjan med en innovativ B2B-plattform. Med hjälp av Fresh.Land kan odlare och livsmedelshandlare interagera vilket leder till att båda får bättre priser och att sök- och transaktionskostnader minimeras.

Andra priset går till det svenska företaget TRINE. Med kombinationen av crowdinvesting och standard-solpanelskomponenter skapar TRINE en innovativ affärsidé med stor potential. Företaget stävar efter att förse de 1,3 miljarder människor som lever i energifattigdom med tillgång till solel.

Tredje priset går till SBT Aquatech. Företaget producerar en bakteriesensor som signifikant förbättrar kvalitén i dricksvatten. Sensorn kan upptäcka bakterier och ickeorganiska partiklar i vatten i realtid.

Av totalt 113 sökande till Nordic Cleantech Open har vinnarna valts ut i en noggrann urvalsprocess där deras ansökan liksom deras presentationsförmåga på scen prövats. Juryn består av över 50 internationella investerare och industriaktörer.

Nya typer av miljötekniklösningar

Två av de tre företagen har ingen egen teknik. Båda är internetplattformar som möjliggör bättre, smartare och mer miljövänliga affärsmöjligheter med stor social förbättringspotential. Det här är tidstypiskt inom miljöteknik där investerare letar efter företag med litet kapitalbehov och kort tid till marknadslösningar med stor potential.

 

För mer information om Nordic Cleantech Open, besök www.nordiccleantechopen.comlänk till annan webbplats.

Har du frågor?

Kontakt

Olof Blomqvist,
Cleantech Scandinavia

Tel: +46 (0)736280320

Skicka e-post